PATES logo new white

Work Recently Completed

Summer Works 2013

Even before we formally launched the Annual Fund 2013 - 14, we had already secured the funds and completed the Physics Laboratory refurbishment, the first item on our list of goals. As part of the Annual Fund we submitted a bid to the Wolfson Foundation before the end of the summer term 2013 to help with the refurbishment costs of the lab and were delighted to hear that we were successful winning an award of £40,000.  The grant we received didn’t cover the full cost, but had to be spent within the year and the summer break is the only time long enough to carry such an extensive refurbishment project and so further avenues were explored to help fill the gap. The Parents’ Association very kindly stepped in at short notice and donated a further fantastic £10,000. Some of our parents responded by making very prompt donations when we first explained our funding situation and these became vital in helping us fill the gap.

PPA logo

Additionally we received £1500 sponsorship for the lab from Commercial Interiors and Commercial IT Services from the Commercial Group. 

interiors 300it services 300group 300

We are very grateful to all of these contributors enabling us to refurbish the lab over the summer holidays. Thank you! The result is fantastic and I am so delighted that our students are already benefitting from the Annual Fund.

 

B114 beforeB114 after2

Physics Lab - before                                                                                                              Physics Lab - after

 

We are delighted with the vast improvements to the campus over the summer holidays. The George and Eve Tatam Block is now complete consisting of two PE classrooms upstairs and two Business Studies classrooms and a ‘Boardroom’ downstairs. The block is fantastically equipped with modern, stylish furniture, a large screen TV for rolling news programmes, computers, interactive projectors, iPads and of course wifi enabled. Much of the building was funded by a government grant but this was not sufficient to complete the building or to fit it out to our required specification. We are very grateful for the support we received from our parents, alumni and the Pate’s Parents’ Association in providing additional funding for this building and for the bequest of George and Eve Tatam. George was an alumnus of Corpus Christi College Cambridge, Chair of Governors at Pate’s Grammar School and the founder of Master Classes for young mathematicians in the County. His legacy is also funding a scholarship for Pate’s students who achieve places at either of the Corpus Christi Colleges, Oxford or Cambridge.

EntranceFoyerBoardroomPE Classroom

The improvements to the front of the school have been entirely funded by a government grant and have made a huge difference. Our students can now find their buses at the end of the school day without the worry of cars weaving their way through vehicles and pupils at this very busy time. It has also enabled us to rectify uneven paving (and widen it where possible), provide clear signs and increase parking availability.

External 1External 2

There has also been considerable work carried out over the summer within the main school building involving some reorganisation of classrooms as a result of space becoming available with Business Studies and PE moving to the George and Eve Tatam Block.

Several IT projects were completed during the Summer. In addition to equipping the Tatam Block we refurbished some more classrooms with computers, interactive projectors and iPads; as part of this project we implemented a new, secure mobile (wireless) device management system. We have also changed our email system, our internet provider and our domain name; you will now find us at www.patesgs.org. Internally, the Citrix system has been updated and the network infrastructure has been enhanced to give us more capacity and resilience.

We have also continued with our rolling refurbishment programme to keep the fabric of the school in good condition.

  

Summer Works 2012

After a year of construction and many more years of planning and fundraising, the Autumn term of 2012 saw the opening of our new £1.8M multi-purpose refectory and learning space. As well as much-needed dining space, two new classrooms and lecture space, the building can be used pavilion-style for weekend sports fixtures. The refectory uses a new cashless dining system, eliminating the need for ‘dinner money’ and reducing queuing time. Thank you to everyone who has contributed in any way to make this project a huge success.

During the summer of 2012 we also upgraded an IT classroom, converted two undersized classrooms into a full-size science laboratory and carried out a multitude of other refurbishment projects.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Come to my home if there are other options for me it seems silly propecia online and it is here that you can hear a lot of interesting facts about which you have under no circumstances heard of.